جهاد علمی

قال امام العلى(ع): العلم سلطان من وجده صال به و من لم یجده صیل علیه. علم قدرت است هرکس آن را بیابد غلبه پیدا خواهد کرد و هر کس به آن دست نیابد بر او غلبه خواهند کرد. مطالب وبلاگ را در تلگرام دنبال کنید: https://telegram.me/jahadgaraneelm

جهاد علمی

قال امام العلى(ع): العلم سلطان من وجده صال به و من لم یجده صیل علیه. علم قدرت است هرکس آن را بیابد غلبه پیدا خواهد کرد و هر کس به آن دست نیابد بر او غلبه خواهند کرد. مطالب وبلاگ را در تلگرام دنبال کنید: https://telegram.me/jahadgaraneelm

جهاد علمی

این وبلاگ گروهی سعی میکنه کمکی باشه برای کسانی که مسیر علم و تحصیل را انتخاب کردن و قصد دارن از این طریق دین خود را به انقلاب و شهدا ادا کنن.
...............................................
سالهاست که جنگ پایان یافته ولی هنوز عطش شهادت بر لبهای خشک و ترک خورده ی بشر تازیانه می زند. آن زمان که دروازه های بهشت باز بود هر کس با حرفه ای خود را به آن باب می رساند و ما نسل سومی ها هم که دستمان در گیر صفر و یک است بابی را گشودیم تا جرعه ای را تا شهادت بنوشیم. افتخار ما اینست که سرباز ولایت فقیه هستیم هرچند دستمان خالیست اما دل های مان پر است از عشق به ولایت.

۲۸ مطلب توسط «علی» ثبت شده است

۰۶
بهمن

"ما باید کوشش کنیم که اخلاق کاخ‌نشینی را از این ملت بزداییم. اگر بخواهید ملت شما جاوید بماند و اسلام را به آن طوری که خدای تبارک و تعالی می‌خواهد، در جامعۀ ما تحقق پیدا کند، مردم را از آن خوی کاخ‌نشینی به پایین بکشید، خود کاخ‌نشینی این خوی را می‌آورد، ممکن است که در بین آن‌ها هم کسی پیدا بشود لکن نادر است. توجه کنید که این ملتی که الآن کوخ‌نشینانش مشغول فعالیت هستند و مشغول به زحمت هستند در جبهه‌ها و پشت جبهه‌ها، این کوخ‌نشینان را زحمت بکشید که به همین حال خوی کوخ‌نشینی و خوی اینکه توجه به کاخ‌ها نداشته باشند نگه دارید تا بتوانید ادامه بدهید زندگی صحیح اسلامی را. آن خوی کاخ‌نشینی مضر است، خودش مضر نیست، خُویَش مضر است، لکن خود او، این خوی را دنبال دارد."

 «آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحه‌ی دولت و ملت را بخوانیم. آن روزی که رئیس جمهور ما خدای نخواسته، از آن خوی کوخ‌نشینی بیرون برود و به کاخ‌نشینی توجه بکند، آن روز است که انحطاط برای خود و برای کسانی که با او تماس دارند پیدا می‌شود. آن روزی که مجلسیان خوی کاخ‌نشینی پیدا کنند خدای نخواسته، و از این خوی ارزندۀ کوخ‌نشینی بیرون بروند، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم»

امام خمینی

۰۶
بهمن

زمان ها­ (tenses) 

 

زمان های پرکاربرد در متون فنی بدین شرح هستند.

 

1- Simple present (حال ساده):

 در مورد وقایع روزانه (daily events) و عادت­ها (habits) صحبت می­کند.

سوالی، منفی و مجهول کردن این زمان در مثال های زیر آمده:

I study the book

The book is studied

Mechanical engineering deals with machines.

The recommended operating conditions are listed in Table 1.

You should wear protective clothing in the workshop.

The pump can also be heated, if necessary.

When this is done the tank interior and the intake and discharge filters should be given a thorough clean.

The pumps must be handled by specialized personnel to prevent knocks.

Do not adjust the capacity by means of the suction on-off valve.

Make sure that the rake lift control is set to manual.

Make sure that the cooling liquid be clean.

If pressure does increase above “cumulative value”, do not continue to close the flow control valve.

 


۲۹
دی

ترتیب اجزاء جمله

- در زبان انگلیسی ترتیب قرار گرفتن اجزای جمله به شرح زیر است :

قید زمان+ قید مکان+ قید حالت+مفعول+فعل+فاعل

 به عنوان مثال داریم :

علی صبح در آشپزخانه با سرعت صبحانه  می­خورد.

علی : فاعل   صبح : قید زمان    آشپزخانه : قید مکان     صبحانه : مفعول    می خورد : فعل

بنابراین داریم:

Ali eats breakfast quickly in the kitchen in the morning.

 

 اقسام جمله

1-جمله خبری:

The fundamental components of all types of materials are the same.

 

2-جمله پرسشی:

Are you aware of what facility/equipment and activity consume most of the maintenance money?

3-جمله امری:

Turn off the water pumps and shut off the valves.

4-جمله تعجبی:

What a good day!


۲۰
دی

 

  • فعل: انجام شدن کار یا قبول کردن حالتی را نشان می دهد.

  • مفعول: کسی یا چیزی که کار بر روی او یا برای او انجام شده است .

  • قید : حالت انجام فعل را نشان می دهد .

    قید از اضافه کردن ly به صفت ساخته می شود. استثناء ها عبارتند از hard, fast, early و late. اینها هم قید اند و هم صفت. توجه نمایید که دو قید hardlyو lately معنایی غیر از صفت خود دارند.

    -گاهی شکل کلمه کمی تغییر می کند:

    Adjective                                   Adverb                            Example

    .....................                           .....................                                 .......................

    consonant + y + ly                consonant + ly                 easy – easily

    ending le + ly                        le is replaced by ly           possible – possibly

    ending ic + ly                        ically                                   automatic – automatically


۲۰
دی

سلام خدمت دوستان هفته گذشته برای یک دوره اموزشی تبریز بودم. دوره در مورد پمپها بود. به ذکر چند نکته اکتفا می کنم.

1- در چند سوله بخش زیادی از مصرف پمپ کشور ساخته می شد. واقعا مرحبا به ترک ها و شرم بر ما فارس ها و به خصوص کرمانی ها که با این همه امکانات باید پمپ مصرفی سیستان و کرمان و هرمزگان نیز در تبریز ساخته شود. حالا دلمان خوش باشد برای ترک ها جک می سازیم! صدها واحد صنعتی در شهرک های صنعتی اطراف تبریز مشغول فعالیت بودند که بعید می دانم در کرمان 10 درصد ان وجود داشته باشد.

2- در کارخانه دو دستگاه برای میزان(بالانس) ایستایی و پویا وجود داشت. جالب این که یکی از کارگران می گفت که این بالانس استاتیکی دقیقتر است و خیلی از وقت ها این دستگاه پروانه ای را بالانس نشان می دهد و ان دینامیکی نامیزان! در این طور مواقعی  است که فرق مهندس با غیر مهندس و دلیل این همه بحث های تئوری مطالعه شده در دانشگاه را می شود فهمید.

3- پس از سال ها کار در صنعت بحثی در مورد seal plan شنیدم که بسیار جالب بود و تعجب که تا حال حتی اسم ان به گوشم نخورده بود.  دوستان علاقه مند می توانند در اینترنت جستجو کنند.

4- و  نهایتا بسیار سفر باید ....


۰۵
دی

ارکان جمله

جمله ازقسمتهای زیر تشکیل می شود :

  • فاعل : کسی یا چیزی که کاری انجام می دهد .

    فاعل به صورت های مختلف در یک جمله می تواند ظاهر شود. در جملات زیر به نوع فاعل توجه نمایید.

Noun (phrase) or pronoun

The large car stopped outside our house.

A gerund (phrase)

His constant hammering was annoying.

A to-infinitive (phrase)

To read is easier than to write.

A full that-clause

That he had traveled the world was known to everyone.

A free relative clause

Whatever he did was always of interest.

A direct quotation

I love you is often heard these days.

Zero (but implied) subject

Take out the trash!

An expletive

It is raining.

A cataphoric it

It was known by everyone that he had traveled the world

نکته:

1- فاعل با فعل مطابقت دارد.

2- معمولا فعل بعد از فاعل می آید.(مگر در جملات سوالی و امری)

3- فاعل می تواند اسم، ضمیر یا گروه کلمه باشد.

 

تمرین7.1. در جملات زیر فاعل را بیابید.

His dictionary helps me find words.

Ice cream appeared on the table.

The man who is sitting over there told me that he just bought a ticket to Tahiti.

Nothing else is good enough.

That nothing else is good enough shouldn't come as a surprise.

To eat six different kinds of vegetables a day is healthy.

He sold ten units of sand to us.


۲۷
آذر

سلام دوستان عزیز

مدتی توفیق سر زدن به وبلاگ و گذاشتن مطلب را نداشتم که علت ان علاوه بر بی توفیقی، مشغله فراوان بود که البته هنوز هم هست! طی این مدت فشار درس و کار واقعا شدید بود اما به جد معتقدم اینها همه تجربه است و اگر برای خدا باشد باعث رشد. عرض کنم خدمت انور باسعادتتان(به قول مرحوم دکتر سینایی) گاهی افسوس می خورم که این همه زمینه داریم و باز می نالیم از بی کاری. مثلا در چند ماه اخیر متوجه اهمیت بحث هیدرولیک در صنعت و نیاز مبرم کشور به ان و توانایی ان در ایجاد اشتغال شدم. ای کاش فردی پاکار پیدا می شد تا تجربیات اندک خود را در اختیارش قرار دهم تا با توسعه انها برای خود و چه بسا دیگران شغل ایجاد نموده، خدمتی برای کشور بنماید و در جهاد اقتصادی سهیم شود.  التماس دعا

۱۳
آبان

به گزارش بسیج پرس؛ این روزها در حالی تحولات در عرصه میدانی سوریه به نفع ارتش و دولت این کشور رقم می خورد، که با افزایش حضور مستشاران ایرانی شهرهای مختلف کشورمان شاهد تشییع شهدای مدافع حرمی است که برای حراست از حریم اهل بیت(ع) و حفاظت از امنیت ملی و جلوگیری از کشیده شدن ناامنی به داخل ایران، عازم سرزمین شام شده اند.

در همین حال هفته گذشته سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در جمع تعدادی از مدافعان حرم با اشاره به اهمیت حضور این نیروها در سوریه و عراق، خاطراتی نیز از شهید مصطفی صدرزاده که روز تاسوعا در سوریه به شهادت رسید، بیان می کند.

متن کامل این سخنرانی به شرح زیر است:

هرکسی در این جمع حضور پیدا کند برای او یک افتخار است و دلیلش هم این است که شما یک ویژگی های برجسته ای دارید و آن اینکه اولا برای خدا هجرت کرده‌اید. نفس مهاجر فی‌سبیل‌الله یک کار ارزشمند است که انسانی اگر در این مسیر حتی در راه هم بمیرد، شهید است. هر کسی برای خدا مهاجرتی انجام بدهد، از آنجایی که این مهاجرت برای خداست ولو اینکه در میدان جنگ هم شهید نشود، شهید است.

نکته دوم اینکه شما مجاهد هستید و برای جهاد آمده اید. این یک اجر بالایی دارد و کسی نمی‌تواند آن را قیمت‌گذاری کند و اجر ویژه‌ای دارد. خداوند فرموده است: که جهاد یک دریچه خاص برای اولیای خدا است. متعدد در احادیث و روایات هم این مضامین را داریم. آنقدر فضیلت و نتیجه مهمی دارد که امیرالمومنین (ع) در جنگ احد وقتی از جنگ با آن همه زخمی که برداشت برگشت، گریه کرد. با آنکه ایشان معصوم بود اما آن چیزی که باعث خشنودی امیرالمومنین (ع) شد، مژده شهادت بود که پیامبر به ایشان دادند. لذا آخرین جمله امیرالمومنین(ع) پس از ضربه ای که بر فرق شان وارد شد «فزت و رب الکعبه»؛ یعنی به خدای کعبه رستگار شدم بود. خب این راه و  صحنه‌ای است که شما در آن قدم گذاشته‌اید. هدف برای شما معلوم است. خیلی مهم است که انسان وقتی می‌خواهد کاری انجام دهد و در آن کار زیباترین حاصل دنیای خود را می‌خواهد بگذارد، باید ارزش داشته باشد.

اگر ارزش نداشته باشد امکان ندارد بالاترین داشته خود را بگذارد. انسان برای چیزی که بالاتر است، بالاترین را می‌گذارد. بنابراین از آنجایی که موضوع خیلی مهم باید باشد، شما قبول کرده‌اید که به اینجا بیایید و جانبازی کنید. شما با سر، دست، پا و همه وجودتان جانبازی می‌کنید. چطور وقتی برخی از برادران شما مجروح شده‌اند، هنوز ترک نمی‌کنند و عشق دارند که بیایند.

زمان جنگ حسین بادپا هم‌رزم من بود و خیلی دوستش داشتم. الان هم وی مفقود الاثر است. وی همشهری من بود، برای اینکه بیاید اینجا خانمش را واسطه کرد و این خیلی مهم است که زن انسان به جهت واسطه شدن برای مجاهدت شوهرش بیاید و التماس کند و بگوید که تو قبول کن که شوهر من به جبهه بیاید و شهید شود. این خیلی حرف مهمی است. نشان می دهد که هدف خیلی با ارزش است. حسین بادپا بار اول زنش واسطه شد. بار دوم آمد. من خیلی دوستش داشتم. برای بار چهارم نمی گذاشتم بیاید مجددا خانمش را واسطه کرد و گفت تو پیش فلانی آبرو داری و برو واسطه شو تا بگذارد من بروم. در ایام فاطمیه سال قبل که بعد به اینجا آمد و شهید شد.

من آن زمان در دیرالعدس دیدم یک صدای خیلی برجسته ای می آید، سید ابراهیم صدرزاده خیلی صدای مردانه‌ای داشت مثل داش مشتی های تهرانی، من او را نمی شناختم وقتی از پشت بی سیم حرف می زد گفتم او کیست که از تهران آمده و در تیپ فاطمیون جای گرفته است. حسین گفت: سید ابراهیم!

http://basijpress.ir/images/upfiles/20151102/1890637.jpg

وقتی از دیرالعدس برمی‌گشتیم، از حسین سئوال کردم این سید ابراهیم کیست که با این صدای بلند و مردونه صحبت می کرد؟! سید را نشان داد گفت: این!

یک جوان رشید باریک که خیلی تودل‌برو بود و آدم لذت می‌برد که نگاهش کند، من واقعا عاشقش بودم. پرسیدم چطور به اینجا آمده است. این جوان چون ما راه نمی‌دادیم بیاید، رفت مشهد و در قالب فاطمیون و به اسم افغانی ثبت‌نام کرده و به اینجا آمده بود؛ زرنگ به این می‌گویند. زرنگ به من و امثال من نمی‌گویند. زرنگ فردی نیست که به دنبال مال جمع کردن و گول زدن مردم است. زرنگ و با ذکاوت شخصی است که فرصت‌ها را به این شکل بدست می‌آورد. زرنگ یعنی کسی که فرصت ها را به نحو احسنت استفاده می کند. چرا وی این کار را کرد، چون خیلی قیمت دارد. خدا کسی را که در راهش جهاد می‌کند، دوست دارد. فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِینَ عَلَى الْقَاعِدِینَ أَجْرًا عَظِیمًا

اگر کسی را خدا دوست داشته باشد، محبت، عشق و عاطفه‌اش را در دل‌ها آکنده می‌کند. امثال سید ابراهیم در خیابان‌های تهران بسیارند، اما آن چیزی که سید ابراهیم را بسیار عزیز کرد، این مساله بود. انسان می‌میرد، چه بخواهد چه نخواهد شاه باشد می‌میرد، امپراتور باشد، می‌میرد. عالم باشد، می‌میرد. یک مرگ اجباری است و ۹۹ درصد از مردم به این شکل می‌میرند و تنها یک درصد توفیق این را دارند که مرگ اختیاری را انتخاب کنند.

مرگ اجباری نیتجه اش چیست. انسان به نقطه‌ای می‌رسد که نمی‌تواند یک مگس را از خود دور کند. حالت احتضار را دیده اید. امام سجاد (ع) می‌فرماید: «خدایا به من رحم کن از آن وقتی که همه این اداها (بی‌حرکتی پس از مرگ) از من ساقط شود»، با مرگ همه عمل‌ها از ما ساقط و قطع می‌شود.

شما آمده‌اید در راهی قرار گرفته‌اید و راه اختیاری ای را برای خدا و دفاع از حریم ها انتخاب کرده‌اید. دفاع فقط از حرم حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) نیست؛ دفاع از حریم گسترده ای است، دفاع از حریم اسلام است و دفاع از حریم اهل‌بیت و انسانیت است. یقین بدانید شما برای این انتخاب شده‌اید. چه این را حفظ کنید چه نکنید.

اما برادران «جاهدوا فی الله حق جهاده» در راه خدا جهاد می‌کنید، حقش را می‌گیرید. حقش صفات مجاهدان را داشتن است. صفات مجاهد را امیرالمومنین (ع) در دوره غربت خود در کوفه و عراق ذکر می‌کرد، این صفات خیلی مهم است و شما با خیلی از آنها شباهت دارید، ایشان می‌فرمود: «کجایند کسانی که دعوت به اسلام می‌شدند، سریعاً قبول کرده و حرکت می‌کردند، قرآن را می خواندند و در پی حاکم کردن قرآن بودند، مثل یک شتری که به سمت بچه خود می رود به سمت جهاد حرکت می کردند، می رفتند درد همه جاهایی که اسلام نیاز می کرد و طلب می کرد». امیرالمومنین(ع) در سخنان خود خیلی از «شتر» استفاده می‌کردند و این حیوان در بین حیوانات نسبت به فرزند پرعاطفه‌ترین است.

امام علی فرمودند: « نه زنده بودن‌ها خوشحالشان می‌کند و نه از دست دادن‌ها»، چون برای خدا آمده‌اید و هر چه او خواست درست است.

ما در عملیات بدر در زمان جنگ موفق نشدیم. خیلی ناراحت بودیم و شهید هم خیلی داده بودیم. روز بعد عملیات همه‌ ما در جزیره مجنون جمع شدیم. همه ناراحت بودند و آن روز امام (ره) پیامی داده بود که این پیام خیلی عجیب بود. این پیام منتشر نشد اما بخشی از آن در ذهن من باقی ماند. این برای شما خیلی مهم است. ما نباید به پیروزی ها و شکست ها نگاه کنیم. امام (ره) فرموده بودند که «به من گزارشی دادند و ما نباید به پیروزی‌ها و شکست‌ها نگاه کنیم، بلکه باید به تکلیف‌مان نگاه کنیم».

مقام معظم رهبری یک جمله مهمی دارد و آن این است« که کلمه اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم به این معناست که اگر فهم شما در یاری کردن دین خدا یک درصد است، باید شما ۱۰۰ درصد عمل کنید. اگر شما آن یک درصد را ۱۰۰ درصد عمل کردید، خدا هم ۹۹ درصد را به شما پیروزی خواهد داد. اگر شما به آن یک درصد سهم خود عمل نکردید، چه توقعی دارید که خدا حمایت کند» شما حرکت کن و خدا برکت می دهد. شما باید به آن چیزی که بر دوشت است در مورد جهاد عمل کنی و همه راه‌ها را بروی و در حد توان خود، ظرفیت‌ها را ایجاد کنی و بقیه را به عهده خدا بگذاری. جاهدوا فی الله حق جهاده یک معنایش این است که تو حقت را در موضوع جهاد حتما عمل کنی، حتما همه راه ها را بروی و بقیه را بر عهده خدا بگذاری.

به همین دلیل امیرالمومنین (ع) فرمود: «مجاهد حقیقی کسی است که نه از زنده بودن خود خیلی خوشحال است و نه برای از دست دادن دوستانش ناراحت است». چون برای خداست. صفات اخلاقی مجاهد خیلی مهم است. مجاهد یک ظواهری در ابعاد مختلف دارد. پایه اول این صفات نماز است. برادر عزیز شما نباید نافله شب را ترک کنید و این یک صفایی دارد. در جهادی که می کنید ظلم نکنید نه باید مظلوم باشید که پا بر ما بمالند و نه ظالم باشید. لذا وقتی برای جهاد حرکت می‌کنید باید خیلی دقت کنید.

مجاهد متشرع‌ترین شخص است و در اخلاق و رفتار و ظاهر و باطن تشرع دارد. این مساله بسیار اساسی و مهم است. شما و ما باید خودمان را وقف اسلام کنیم و بگوییم خدایا در این عمری که به ما دادی، آن را وقف تو می‌کنم. حضرت مریم (س) عمر خود را وقف کرد و خدا این عظمت را به او داد. حضرت امیرالمومنین(ع) فرمودند: «تن خود را به خدا عاریه بدهید». بگو مال خداست، آنرا قرض بده نه اینکه تدبیر نکنید، تدبیر کنید اما این نباید فکر غلط را به تو تلقین کند.

انشاءالله خداوند با حرکات شما، با دست شما، با اراده شما نصرت خود را برای مسلمین و مستضعفین محرومی که در مناطق مختلف محاصره هستند، انتظار دارند ما و شما برای نجات شان عمل بکنیم، به ارمغان بیاورد و همه ما این افتخار را داشته باشیم که در نجات آنها، نام ما در پیشگاه خداوند ثبت شود. انشالله خداوند سلامتتان بدارد. الحمدلله فرماندهان با تدبیر و خیلی خوبی دارید. من می بینم در میدان کار می کنند و مثل پدر برای شما هستند. عزیزان روحانی و دیگرانی که هستند همه با هم محبت رفتار کنید. هم شما وظایف فرزندی را خوب انجام دهید و هم آنها وظایف پدری را. فکر کنید چطور در مقابل دشمن با حکمت و دقت و تدبیر عمل کنید.

امیدوارم همیشه شما را همینطور خندان ببینم. صحنه جنگ همیشه این‌گونه نیست بعضی‌ها شجاع‌ترند و بعضی‌ها خائف‌تر و باید همدیگر را کمک کنند. انشاءالله خدا شما را موفق کند.

 


۰۵
آبان


در زبان علمی تلاش بر ان است تا هر واژه تنها یک معنی داشته باشد؛ چرا که معانی ضمنی از صراحت در ارتباط خواهند کاست. از سوی دیگر، واژه های علمی که به اصطلاحات بین المللی تبدیل شده­اند، بدون هیچ تغییری در زبان های علمی پذیرفته می شوند.

با توجه به مطالب یاد شده، باید گفت هر زبان علمی، نیازمند داشتن واژگان و اصطلاحات علمی است و برای داشتن این واژگان نیز باید منشا اطلاعات علمی باشد. در حالی که زبان فارسی به این علت که منشا اطلاعات علمی نبوده، بیشتر از مفاهیم زبان های دیگر استفاده کرده است. بنابراین گسترش زبان علمی فارسی و توانایی بخشیدن به آن، برای آن که بتواند در خدمت توسعه علمی و فناوری کشور قرار گیرد، امری ضروری است.»

"پژوهشنامه زبان فارسی، چالش ها و راهبردها(پژوهشکده تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام)، منوچهر دانش پژوهان"

۰۵
آبان


گروه کلمات شامل صفات

 

- صفت مرکب جعلی

n/adj+n+ed

hard-headed

stone-hearted

صفت مرکب مشتق)شروع با اسم)

N+v+ing/ed+n

Air-cooled systems

Air-cooling machine

Hand-made device

jack-carrying head

computer- aided design

صفت مرکب مشتق)شروع با قید)

Well-known element

Rapidly-changing tech.

Effectively Design Shell-and-Tube Heat Exchangers

Hydraulically actuated

صفت مرکب مشتق)شروع با عدد)

8story buildings

10meter-tall mast